VoetbalSTERschool

Meidenselecties bij grootste vrouwenvoetbalclub

Bij SC Woezik voetbalt het grootste aantal meiden en vrouwen van de regio Oost. Om jonge meiden veel perspectief te geven om op hoog niveau te voetballen is SC Woezik in 2010 gestart met selectievoetbal voor meisjes.

Talenten met ambitie verder ontwikkelen

De VoetbalSTERschool is voor meiden van 9 t/m 17 jaar met ambitie en talent.
Zij krijgen alle faciliteiten en begeleiding om zich succesvol te ontwikkelen.

Klik hier voor het starten van de promotiefilm van de VoetbalSTERschool

Achtergrond

De laatste jaren is er landelijk steeds meer belangstelling voor het vrouwen- en meisjesvoetbal. Het is landelijk zelfs de snelst groeiende sport.

Ook bij SC Woezik is deze groei merkbaar. In 2010 is daarom gestart met een plan om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Momenteel speelt Vrouwen 1 voor het 3e opeenvolgende jaar in de Topklasse. Dit is het hoogste niveau bij de amateurs.

Om dat hogere niveau te bereiken is destijds ook gestart met het selectievoetbal voor meidenAl een tijd lang is SC Woezik de grootste vereniging van heel regio Oost als het gaat om vrouwen- en meisjesvoetbal. Momenteel voetballen er bij SC Woezik meer dan 240 dames en meisjes, verdeeld over 3 damesteams, 11 meisjesteams en 5 gemengde teams in alle verschillende leeftijdscategorieën en zowel op recreatief niveau als op het niveau van prestatiegerichte selectieteams.

Doel van de VoetbalSTERschool

Om met de vrouwenteams hogerop te komen was het nodig om zelf jeugdige talenten op te leiden. Belangrijkste doel van de VoetbalSTERschool is daarom ook om jonge meiden klaar te stomen voor de top van het vrouwenvoetbal.

Aan meisjes biedt SC Woezik dezelfde mogelijkheden als aan de vrouwen: de mogelijkheid om prestatiegericht te voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. Daarbij horen natuurlijk een aantal faciliteiten, zoals:

  • een gediplomeerde trainer;

  • (minimaal) twee keer per week trainen;

  • met een meisjesteam uitkomen in een jongenscompetitie (tot de JO15) en daarna in de meisjescompetitie op het hoogste niveau voor voldoende weerstand;

  • een spelervolgsysteem met oog voor specifieke talenten en ontwikkelpunten.