Nieuwe medische staf SC Woezik

Komend seizoen gaan Jurgen Verbiesen en Martin Paijmans de sportverzorging bij SC Woezik verzorgen. Zij zullen dinsdag- en donderdagavond aanwezig zijn. Allebei de heren beschikken over de nodige ervaring en zullen de zorg dragen over Heren1- Heren1 zat.- O23- O19 en VR1.

De heren aan het woord:

We kijken er naar uit om de medische staf van SC Woezik te vormen!

Ons doel is om de kans op blessures te verkleinen en bij een blessure een bijdrage te leveren om het herstel te bevorderen. Dit omdat iedere sporter het verdient om snel de juiste diagnose en de juiste behandeling te kunnen krijgen, dit om de kans op uitval te verkleinen en terugkeer naar het werk en sporten te versnellen.

Wij gaan samenwerken met fysiotherapeuten en podotherapie uit Wijchen om voor de leden van SC Woezik het mogelijk te maken om bij een blessure snel een juiste diagnose te krijgen en een goede begeleiding bij het herstel.

Wij zullen het 1e aanspreekpunt zijn bij SC Woezik om bij blessures een afspraak te maken. Door middel van een digitale link die via de whatsapp, sms, pc te gebruiken  is het mogelijk 24/7 online een afspraak te maken voor het sportspreekuur of direct bij een fysiotherapeut. Deze link zal begin van het komende seizoen worden gedeeld via de homepage en/of app van de elftallen.

*Blessurebehandeling
Dit kan acuut, preventief of diagnostisch zijn. Dinsdag en donderdagavond op afspraak
19.30 -22.00 uur. De afspraak kan via whatsapp, mail of sms worden gemaakt.
Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis inloopspreekuren van de fysiotherapeuten die komend seizoen bij SC Woezik actief zijn/worden. Tijdstippen hiervan worden zodra de afspraken zijn met de fysiotherapeuten zijn afgerond via de homepage van SC Woezik worden gedeeld. Ook deze afspraken kunnen dan met de digitale link worden gemaakt.

*Herstel training
Bij terugkeer na een blessure kunnen wij u ook begeleiden. Dit gaat in overleg met de fysiotherapeut als men daar onder behandeling is. Wij kunnen u helpen na de fysiotherapie behandeling en het weer sportspecifiek trainen bij SC Woezik om weer wedstrijdfit te worden. Denk hierbij aan het RTP (Return Too Play) principe.

*Testen en Meten
Tijdens het seizoen gaan we bij de jeugd metingen en testen uitvoeren, snelheid, kracht, wendbaarheid en groeispurt. De resultaten gaan de trainer ondersteunen in het afstemmen van de trainingsarbeid tijdens de o.a. groei van spelers. We beschikken over hartslagmeters, snelheidsmeters, reactielampen en een sprongkrachtmeter om de belasting beter op de belastbaarheid te kunnen afstemmen, Sport Performance Management.

Het lijkt ons mooi om samen onze gezamenlijke passie, blessurepreventie, bij SC Woezik te delen en een sportmedisch netwerk in Wijchen op te bouwen, waarbij kennis en expertise worden gedeeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en houden.

Als er vragen zijn horen wij dit graag u kunt ons bereiken op sportverzorging.scwoezik@gmail.com

Met sportieve groet,

Jurgen Verbiesen en Martin Paijmans