Zaterdag 29 Juni zal SC Woezik een rustplaats zijn voor Home sport Event.

Onze vrijwilligers zullen dan een bijdrage leveren om er voor te zorgen dat de sporters voor dit goede Doel wat kunnen eten en uitgerust weer op pad kunnen naar de volgende etappe.

Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem start op zaterdag 29 juni de dertiende editie van HomeSport Events: de 24-uurse sponsortocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Vanaf Papendal gaan 87 teams 24 uur lang sporten om geld op te halen voor families met een ziek kind in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Voordat het startschot om 13.00 wordt gegeven door Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds, wordt de eindopbrengst bekendgemaakt. De teller staat op dit moment al op meer dan € 1 miljoen.

Over HomeSport Events

HomeSport Events is het fondsenwervende sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2024 wordt het evenement voor de dertiende keer georganiseerd in het weekend van 29 en 30 juni. Met een zelfgekozen team fietsen deelnemers 500 kilometer, lopen ze 240 kilometer hard of wandelen ze 120 kilometer. In estafettevorm. Door heel Nederland. Dag en nacht. 24 uur lang. Ieder team haalt minimaal € 7.000 op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun families altijd dichtbij hebben.

Teams:

In 2024 staan 87 teams aan de start: 30 fietsteams (HomeRide), 23 hardloopteams (HomeRun) en 34 wandelteams (HomeWalk). Het gaat om bedrijventeams, bestaande uit collega’s die samen de uitdaging aangaan, bijvoorbeeld omdat ze sponsor zijn van het Kinderfonds. Maar er zijn ook teams die zelf ervaring hebben met een Ronald McDonald Huis, bijvoorbeeld omdat hun kind ziek is (geweest), en met hun deelname iets terug willen doen, en teams bestaande uit vrijwilligers die werkzaam zijn bij een Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

Route en rustplaatsen

Start en finish zijn op Nationaal Sportcentrum Papendal. Daarna legt elke discipline een eigen route af. De routes zijn opgedeeld in zes etappes, met na elke etappe een ‘checkpoint’ (grote rustlocatie). Er zijn vijf checkpoints per discipline, waarbij de hardlopers en wandelaars dezelfde checkpoints hebben. De HomeRun en HomeWalk komen ook langs SC Woezik, in Wijchen. Hier kunnen sporters even op adem komen, wat eten en weer nieuwe energie opdoen voor de volgende etappe. De HomeRun zal passeren tussen 20.00 en 21.45, en de HomeWalk tussen 21.50 en 23.45.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 11 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties.