SC Woezik jongere jeugd: Gelijke kansen!

SC Woezik zet in zijn jongere jeugd (O8 t/m O11) vol in op gelijke kansen voor ieder spelend lid. In dit artikel valt te lezen hoe wij hier als voetbalclub mee omgaan. Mocht je meer willen weten over de manier waarop de KNVB gelijke kansen bij de voetbalverenigingen promoot en welke wetenschap hierachter zit, klik dan hier.

Jongere jeugd;

Binnen de jongere jeugd, die start vanaf de O8 en loopt tot en met de O11, probeert SC Woezik zoveel als mogelijk elke speler gelijk te benaderen. Zo hebben alle teams de mogelijkheid om twee keer per week te trainen en zetten we met ons train de trainer initiatief in op een hoge kwaliteit aan trainingen voor elk team. Mocht je meer over ons train de trainer traject willen lezen, klik dan hier. Het teamindelingsproces binnen deze leeftijdsgroep is er dan ook op ingericht om spelers zoveel als mogelijk met vriendjes en vriendinnetjes in een groep te laten trainen. Wel hebben we voor de spelers en speelsters die qua niveau ver boven de groepen uitsteken de mogelijkheid om in een -1 of -2 team te spelen (bijv. O8-1 of O8-2). Dit doen we omdat het voor deze kinderen leuker is om in de competitie wat meer weerstand te ervaren en in de training wat vaker uitgedaagd te worden door de medespelers. Voor de andere teams geldt dat we niet indelen op niveau; de JO9-3 bestaat dus niet per definitie uit betere spelers dan de JO9-5. Uiteraard kan het wel voorkomen dat dit het geval is. Voor meer informatie over de scouting, klik hier

Champions league;

Binnen de SC Woezik Champions league is er geen sprake van sporten in competitieverband en hoeven we dus ook geen vast elftal te formeren. Hier spelen en sporten alle kinderen tot en met 6 jaar elke week samen en is er geen onderscheid in het aantal trainingen, materiaal, de kwaliteit van de begeleiding en het competitieniveau. Ook bij deze leeftijd is er sprake van de aanwezigheid van een trainersbegeleider.