SC Woezik start met een voetbalopleiding!

Vanaf seizoen 2022-2023 start SC Woezik met een eigen voetbalopleiding. Deze voetbalopleiding zal bestaan uit een groot deel van de teams die voorheen bekend stonden als onze selectieteams. Het doel van de SC Woezik voetbalopleiding is om onze spelers en speelsters te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Dit doen we aan de hand van een gedegen opleidingsplan met kwalitatief sterke trainers, een herkenbare speelwijze en een stabiele organisatie. Zo is SC Woezik, onder leiding van de hoofd opleidingen i.s.m. de TC, de afgelopen seizoen al gestart met het toepassen van een duidelijke opleidingsvisie en een traject rondom trainersontwikkeling. Voor aankomend seizoen heeft de club al met een aantal eigen trainers verlengd en zijn er diverse sterke trainers van buitenaf aangetrokken om de voetbalopleiding te komen versterken.

Een van de uitkomsten van de SC Woezik voetbalopleiding zou moeten zijn dat er meer jeugdspelers in onze eerste elftallen gaan spelen. Zo is SC Woezik dit jaar al gestart met het vroegtijdig laten instromen van meerdere jonge talentvolle spelers uit onze JO19-1 in de zondag selectie en krijgen in de toekomst meerdere meiden de mogelijkheid in te stromen in de voetbalsterschool. Een andere uitkomst zou moeten zijn dat we in toenemende mate interessant zijn voor BVO’s uit de regio. Ook dit seizoen hebben meerdere spelers de kans gehad om bij een BVO hun kunsten te vertonen door middel van een trainingsstage. Hier zijn we als club natuurlijk enorm trots op en het is goed om te zien dat ook de samenwerking met partnerclub NEC steeds duidelijkere vormen begint aan te nemen en ook PSV ons steeds vaker weet te vinden.

Een ander belangrijk onderdeel van SC Woezik voetbalopleiding is onze nieuw opgezette scouting. Het doel van onze scouting is niet alleen om tot de juiste teamindeling te komen, maar ook zorgvuldig de individuele ontwikkeling van onze spelers te kunnen monitoren. Zo starten we vanaf volgend seizoen met een individuele spelersbegeleider die ook aan de hand van de monitoring van de scouting de opleiding van onze spelers nog beter vorm gaat geven. Dit is een mooi voorbeeld van hoe er elk jaar meer mogelijkheden komen voor jonge talenten om zich te ontwikkelen. Ook is de intentie om alle teams in de voetbalopleiding minimaal op hoofdklasse niveau in te schrijven en op termijn met al onze teams door te groeien naar divisie niveau.

De SC Woezik voetbalopleiding zal gaan starten vanaf de O12 leeftijd. Meer informatie over teams en indelingen volgen eind April/begin Mei. Voor de teams jonger dan de O12 leeftijd continueert SC Woezik het traject gelijke kansen. Lees hierover meer via deze link.