Reglement 7×7 voetbal recreatief

 1. Deelname spelers:
  Alle deelnemers dienen lid te zijn van de SC Woezik. De contributie en de hiervoor geldende regels staan vermeld op de SC Woezik website.
 2. Teamleider
  Ieder team heeft een teamleider. De teamleider is verantwoordelijk voor zijn team. De communicatie tussen de teams en organisatie verloopt via de teamleiders. De teamleider is er verantwoordelijk voor dat zijn team aanwezig is op een speelronde en het naleven van de spelregels. Daarnaast zorgt de teamleider ervoor dat iedereen in zijn team op de hoogte is van het 7×7 regelement.
 3. Leeftijd
  Op het moment van spelen dienen alle spelers/speelsters de minimale leeftijd te hebben van 30 jaar. Per team mag er 1 speler worden ingeschreven voor 7×7 die onder de 30 jaar is (dispensatie). De dispensatie speler dient wel passend te zijn binnen het niveau van het team. De organisatie is hier leidend in.
 4. Aantal spelers:
  Een compleet team in het veld bestaat uit een doelman en zes veldspelers. Een team mag zelf beslissen hoeveel spelers men in zijn team heeft (advies 11-12 totaal).
 5. Wissels:
  Teams mogen doorlopend wisselen.
 6. Speeldag & speelduur:
  Alle wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond op de velden van Sc Woezik. De speeldata worden ruim voorafgaand aan de start van de reeks gepubliceerd. Teams worden verwacht om minimaal 19.55 op het veld te staan. Warmlopen gebeurt op de vrije velden. Om 20.00 uur start de wedstrijd. Een wedstrijd duurt 2x 25 minuten. Per speelronde wordt 1 wedstrijd gespeeld. Afhankelijk van het aantal teams wordt er gespeeld in 2 poules van verschillend niveau. Vooraf aan de competitie wordt de poule indeling gemaakt door de organisatie. Team kunnen hierbij hun voorkeur opgeven.
 7. Wijziging speeldata
  De speeldata kunnen gewijzigd worden, maar wel altijd in overleg met de deelnemende teams. Het is mogelijk om per seizoen 1 baaldag aan te vragen. Dit dient minimaal 6 weken van te voren worden aangevraagd bij de organisatie.
 8. Kleding:
  Een team is verplicht te spelen in uniforme sportkleding. De kleur wordt voor de start van de competitie doorgegeven aan de organisatie. Bij nagenoeg identieke clubtenues zorgt de organisatie voor een afwijkend kleur hesje. Eventueel kan er vanuit de organisatie worden voorzien in een tenue. Het team draagt zelf zorg voor het wassen van de tenues. De SC Woezik bied de mogelijkheid tot wassen van kleding, informatie bij de organisatie.
 9. Veldafmeting:
  We spelen op een half veld (E-veld), meestal kunstgras.
 10. Scheidsrechter:
  Er is geen scheidsrechter aanwezig bij de wedstrijden. Bij een verschil van inzicht lossen de teamleiders van de 2 betreffende teams dit onderling op. Indien gewenst kan de ondersteuning van de 7×7 organisatie worden ingeroepen.
 11. Spelregels:
  7×7 hanteert de normale spelregels veldvoetbal, met de daarop volgende uitzonderingen:

– Spelbegin:
De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat vanuit het doel van een van de partijen. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen)

– Buitenspel:
Is niet van toepassing.

– Strafschop:
De afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.

– Hoekschop:
Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.

– Uit-bal
De bal ingeschoten ipv ingooi.

– Sliding& schouderduw (!):
Het maken van slidings en een forse schouderduw  (“hard spel”) is niet toegestaan.

 1. Gelijke stand in de poule:
  Wanneer twee of meer ploegen aan het einde van de reeks gelijk eindigen in hun poule, dan zijn de volgende uitgangspunten bepalend voor de rangschikking:
 • Het doelsaldo. Indien gelijk, dan:
 • het aantal gescoorde doelpunten. Indien wederom gelijk, dan:
 • het onderlinge resultaat.
 • Leveren deze drie uitgangspunten nog geen winnaar op, dan worden deze teams als “kampioen” beschouwd.
 1. Uitslagen:
  De uitslagen worden door de teamleiders op de avond doorgegeven aan de organisatie. De organisatie houd de stand bij.
 2. Locatie &opruimen
  Na afloop zorgen de teams ervoor dat de kleedkamers volgens de regels van SC Woezik worden achtergelaten. Alle door SC Woezik opgestelde (gedrag) regels gelden tevens voor deelname aan het 7×7.
 3. Introducee
  De SC Woezik biedt de mogelijkheid om maximaal 3x mee te spelen voordat men lid wordt.
 4. lid worden
  je kunt je aanmelden via de 7×7 organisatieen dmv het invullen van het aanmeldingsformulier op de website van SC Woezik. Bij deelname aan 7×7 wordt je wel lid van de SC Woezik, niet van de KNVB. Bij aanmelding van een enkele persoon zal de organisatie deze in overleg in een geschikt team plaatsen.
 5. Wedstrijdleiding:
  In die gevallen waarin dit reglement niet voorziet en direct een besluit moet worden genomen, beslist de organisatie van 7×7.